lördag 14 maj 2011

Fitnessfighten - dag 14 del 2

Nu har jag gjort dagens träning. Det var varken särskilt roligt eller inspirerande. Det var inte ens skönt.

Jag har en skinka som krånglar. Den högra. Det är som om någon hat stoppat in en vass pinne mitt i skinkan och bestämt sig för att den ska sitta där och irritera. Där, där man brukar säga att man har ont när man har ont som är relaterat till ischiasnerven. Jag måste uppsöka en naprapat/kiropraktor/massör som kan hjälpa mig att få loss det där onda. Det driver mig till vansinne.

Det enda positiva är att galenmannen hjälper mig genom att massera min stackars skinka och det kan få ännu mer positiva konsekvenser. Om man vill... *s*

Stretching hjälper tillfälligt, men jag kan liksom inte få loss det. Det känns som om det sitter fast. En låsning någonstans där inne. Det håller på att sprida sig ner i benet också, så nu får det vara nog. När jag kommer hem behöver någon slita tag i min stackars kropp. Basta.

Det är för övrigt en jävla månad att köra den här jäkla Fitnessfighten. I torsdags var jag på konferenslokal hela dagen, igår ute med kompisarna på pub och i eftermiddag ska vi iväg på 4x40-årskalas och det blir ungefär lika roligt och lätt som torsdagen och fredagen var antar jag. *suck*

Tur det kommer en vecka hemma sedan, så jag kan sitta och dricka mitt gröna te och suga på mina makrillsmörgåsar. Smörgås förresten, finns inget smör på de där smörgåsarna så långt ögat kan se. *muttrar*

Jaja, jag HAR valt det själv och det KOMMER att bli jättejättebra när det är klart. Om jag nu blir klar någon gång.

Galenmannen och jag pratade om vad jag/vi ska belöna mig med när jag uppnår mitt viktmål. Den där underbara 6:an jag är ute efter. Spontant handlade belöningen om att gå ut och äta något gott, men jag insåg snabbt det korkade i det. Så pratade min älskling om en weekend i någon storstad, men det vill man ju inte göra när som helst och om jag nu når 6:an så att det dröjer länge till våren/sommaren, då vill jag ju inte vänta ett halvår på belöningen. Så weekend på spa blir det. Det är årstidsoberoende. När jag har en 6:a först på vågdisplayen, då sticker vi iväg på spa.

Men har du något förslag på vad jag ska belöna mig med när jag klarat av de här förbannade 30 dagarna?
Då menar jag oavsett resultat, för jag tycker att jag är värd något väldigt bra som jag har slitit.

5 kommentarer:

 1. Låter som om du kunde ha triggerpunkter i sätet. Om du har en rätt hård boll som är ca 6-8 cm i diameter så kan du sätta dig på den och rulla på det onda stället. Kan få den att släppa.
  Se också till att stretcha väldigt länge (2-3 min) i varje position. En bra blogg om rörlighet är www.mobilitywod.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Unna dig vad som helst, men inte mat naturligtvis! Om det inte är jordgubbar. För det kan du äta mycket av. Kram

  PS. En boll på onda stället kan vara superbra, har själv haft det där problemet lite av och till och jag brukar sätta mig och trycka väldigt hårt på stället, det underlättar.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer att köpa mig en snygg klänning i en helt ny storlek förhoppningsvis! Idag nådde jag mitt normalviktsmål och nu är det bara 1,1 kg kvar tills det står 69,9 kg på vågen. Det är också ett mål att sträva efter. Mitt nya mål är dock att komma ner under 33% i fettprocent på min våg (köpte en på apoteket som mäter fett och muskel%) vilket tydligen är normalvärdet. Ligger på 36,1% nu så det är en bit kvar. Mål nummer två är att gå ner 10cm i mått på tjockaste delen på magen (jämfört med 1/1). Där är det 1,5 cm kvar så det kanske jag kan uppnå nu på slutet av Fitnessfighten.

  Nu kör vi på denna vecka också!

  SvaraRadera
 4. Skor, vad annars liksom? :-)

  SvaraRadera
 5. Mattias, tack för tipsen. Stretchade extremt länge idag och hittade två olika stretchövningar som tog extremt bra just där det onda sitter. Släppte några timmar. Och välkommen hit.

  Singelmamman, jordgubbar är guld. *mums* Vi får se vad jag hittar på...

  Mia, WOW! Du är snart i mål ju!

  Fru Venus, så klart! Att jag inte tänkte på det! *haha*

  SvaraRadera