torsdag 12 maj 2011

Fitnessfighten - dag 12

Ytterligare en dag späckad med utmaningar.

Kurs. I konferenslokal. På ett Scandichotell... Vilket dels betyder Jamie Olivers underbart goda bars som är fullproppade med socker och fett och som jag vanligtvis kan smälla i mig både en och femton av... Dels betyder det ständiga pauser för mat/fika och inte ett enda vettigt alternativ på fikaborden.

Förutom detta sätter de dessutom fram karaffer fyllda med karameller som enkelt fyller en hand och som går att proppa in i munnen som ingenting. Många gånger.

*suck*

Strategi: HÅLL DIG FÖR H-E BORTA FRÅN FIKABORDET VERONICA!!!

Jag åt mellanmål innan jag åkte dit, kursen började 9. Jag tog två små tunnbrödsrullar med lax till förmiddagsfikat. Lunchen skakade jag av såsen från fisken, lassade en hög med sallad på tallriken och toppade med lite quinoa. Eftermiddagen klarade jag genom att jag åt medhavd eftermiddagsfika, knäckebröd och makrill i tomatsås. Fast jag lyxade till det lite med ett glas med fruktsallad, ca 1 dl färsk frukt. Lite mer kolhydrater än vad som står på mitt matschema, men det tar jag.

Jag kom precis hem efter att ha tagit vägen från kursen genom gymet. Svettigt satan och jag har tagit kvällens mellanmål nu, så jag inte hungrar ihjäl innan jag hinner fixa middag. *puh* Skrutt sitter just och smaskar på de ljuvliga barerna jag tog med hem... inte ett dugg sugen jag inte... *ljuger lite*

Grejen är den att jag faktiskt inte är speciellt sugen på sött. Jag bara vill ha ändå. Av gammal vana liksom. Märkligt.

Konditionsdelen av träningspasset gick tungt idag, hög puls på ganska låg belastning. Kroppen svarar med sanslösa mängder svett. Alltså, vi pratar floder här. *haha* Fast jag mår rätt bra och känner mig stark för övrigt. Det är konditionsträningen som är tung och känns tyngre för benen hela tiden. Men flåset blir helt klart bättre och bättre. Ingen tvekan om den saken. Igår klarade jag för sjutton av att jogga 2 km i sträck, det har inte hänt på evigheter. Och hur jobbigt är det inte att släpa på medelålderskroppen i joggingspåret jämfört med att snurra runt på en X-trainer?!? *haha*

Dagens träning bestod, förutom 2x10 min kondition på X-trainern, av:

1. Breda armhävningar 2x15
2. Enbensböj 1x10 + djupa benböj med 10 kg 1x15
3. Sittande plankan 2x40s

4. Axelpress 4 kg på bosuplatta (runda sidan ner)
5. Höftlyft på ett ben (på stepbräda, högsta) 1x12 + Höftlyft på pilatesboll 1x15
6. Sidoplanka 2x40s

7. Push-ups 2x15 (triceps)
8. Breda benböj 1x15 6 kg, 1x15 10 kg
9. Raka benlyft 2x15

Jag ska skärpa till benträningen lite, kör lite för lätt. Å andra sidan blir det extremtungt när jag gör så långsamt, så vi får se. *L*

Axlar/armar/rygg... där behöver jag våga utmana mig själv lite mer dock. Jag är lite mesig allvarligt talat. *s* I höftlyften också, där känner jag att jag är liiiiite bekväm. *asg*

Nåja, en riktigt bra dag om jag får säga det själv. Tanken är att maten ska hålla hela dagen också, då har jag klarat av 12 av de 30 dagarna i utmaningen. Det går bra. Frågan är om jag vågar äta sockerprodukter någonsin igen efter det här? Eller ens VILL???

5 kommentarer:

 1. Idag är det inte roligt. Jag är trött och hungrig fast jag just ätit middag. Jag vet inte varför, så har det inte varit tidigare dagar. Jag har bestämt mig för att vila idag och komma igen imorgon.

  Tycker du var jätteduktig på konferensen. Mitt val idag bestod i att tacka nej till pastasalladen som bjöds till vår utbildning och istället äta min matlåda. Så än så länge har jag i alla fall hållit diet idag. Jag kommer definitivt vilja ha sött även efter detta :) Drömmer om choklad från vår lokala chokladfabrik och var avundsjuk på ungarnas godispåsar på kalaset i helgen.

  SvaraRadera
 2. Jösses kvinna! Först måste jag säga att jag just upptäckt fotot på dig och då kommenterar jag det med ett enda ord:

  Vacker!


  Sen blir jag inte lite imponerad av din kamp mot kilona!
  Heja DIG!!

  SvaraRadera
 3. Kolhydraterna är svåra. Sötsaker är inget svårt för mej att vara utan för jag äter nästan aldrig det men bröd, potatis och pasta!! Frukosten blir ursvår!
  Tycker att jag nästan känner din beslutsamhet och jävlar anama ända hit!! Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 4. Åh Mia, hoppas du orkar ta dig förbi det kämpiga. *puffar* Jag känner själv att maten är nyckeln i den här fighten. Jag vill nog inte heller leva utan godsaker resten av livet, men jag är så lycklig över att ha fått hjälp med att förstå hur jag ska äta bra och kalorisnålt och ändå oeka träna hårt, att jag dansar inombords. Jag vill välja bättre hädanefter och framför allt vill jag just välja. Inte äta bara för att det är tillgängligt.

  Fighter, du får mig att rodna här borta. *s* Tack för komplimangen och pepp! Jag ser att du tagit några steg oxå. Härligt!!!

  Lippe, jag förstår precis vad du menar. Jag älskar godis, glass, kakor, smarriga drinkar. You name it. Måtta är INTE mitt mellannamn. *haha*

  SvaraRadera
 5. Absolut, du har rätt man får jättebra verktyg att använda i framtiden och jag kommer säkert att behålla delar av min nuvarande meny även i framtiden. När jag nått min målvikt tror jag på att köra enligt 80/20 så man skärper sig 80% av tiden för att kunna släppa lös 20% av tiden.

  SvaraRadera