lördag 21 maj 2011

Fitnessfighten - dag 21

En avslagen dag.
Mådde inte så bra imorse, magen krånglade.
Mådde ännu sämre ett par timmar senare, när en god vän ringde och meddelade att en gemensam vän omkommit i en mc-olycka kvällen före.
Har i princip gått omkring i dimma hela dagen, men tog mig i kragen och gick till gymet sent på eftermiddagen. Kanske skulle ett träningspass kunna skingra lite av de gråa molnen för en stund iaf.

Det gick inget vidare att träna, men jag gjorde det. Allt fick gå i slow motion och med lätta övningar för att jag skulle orka med. Trots allt är de här funktionella övningarna effektiva om man vill få tankarna att samlas på annat. Även de enkla och det man kör "lätt" (med mindre vikt än jag brukar) kräver koncentration och efter halva passet var hjärnan med i träningen och tänkte inte på vännen.

Det blev inte många kcal brända idag, men jag var där, jag svettades och jag valde lite extra vardagsmotion tidigare på dagen då jag promenerade till centrum istället för att ta bilen.

Maten har jag hållit hyfsat och som vanligt är imorgon en annan dag.

Imorgon är jag på hojkurs, vi ska hjälpa ett gäng motorcyklister att bli lite bättre, lite säkrare. Känns som ett hån just den här helgen, men vetskapen om hur viktigt det är gör att jag ändå känner att jag måste åka dit. Det suger.

Hepp.

8 kommentarer:

 1. Jätteviktig kurs!!! Strongt att göra det men kanske med känslan och vetskapen gör att dina ord väger ännu tyngre? Kanske svårt att berätta om din vän imorgon men på en annan kurs en annan gång. Då kanske någon slipper att förlora en vän, en sambo, en son, en far eller mor. Så viktigt arbete du gör!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Lippe, du är en solstråle! Tack! Vi har kurser på ett flertal ställen i princip varje helg från slutet av april till mitten av september.

  Vi räknar med att fortbilda ca 6000 motorcyklister i år. Antalet dödade och allvarligt skadade har minskat de senaste åren, mycket tack vare vår kursverksamhet. Det har forskning visat tack och lov.

  Alla som jobbar på kurserna, runt om i vårt land, känner killen som omkom igår. Det är tungt för alla, men det måste gå.

  *krama*

  SvaraRadera
 3. *kramar om...länge*

  SvaraRadera
 4. Tack, raring. Imorgon kommer jag att träffa hans sambo, det ser jag inte fram emot. Jag undrar hur hon orkar stå upp...

  SvaraRadera
 5. Håller av dig och om dig!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Beklagar förlusten av din vän. förlorade en vän i början på mars och det tog tid att ta sig över första tröskeln, låt det ta tid!
  En kram till dig och hans nära i ert sorgearbete

  SvaraRadera
 8. Tack, Gökboet. Det kan behövas... *krama*

  Parflaxen, tack för dina ord. Det är lite svårt att greppa, som du förstår.

  SvaraRadera