onsdag 18 maj 2011

När blir man medelålders?

Plötsligt kom jag på att jag kanske har antagit epitetet medelålders helt utan fog?
Nu trodde jag inte det på riktigt allvar, egentligen, men tänkte att det kan ju vara bra att ta reda på när man nu räknas som medelålders. På riktigt liksom.

Så jag googlade. Det gör man ju nuförtiden. *s*

Wikipedia säger att man är medelålders när man är i 40-, 50- och 60-årsåldern?!? Och att 45-årsåldern är medelålderns höjdpunkt. Så då skulle det inte stämma med de där skriverierna att man mår som sämst vid 46 och att det sedan går uppåt? Eller är det just FÖR att man just passerat medelålderns höjdpunkt som man blir så låg vid 46?!? WHAT?!? *asg*

Nåja, det var iaf en definition av medelåldern och enligt Wikipedia befinner jag mig just nu i höjdpunkten s jag kan sluta oroa mig.

Hos Yttermera har de en lista om åldrande, en hel del om medelåldern. Ganska roligt faktiskt. *s*

2002 sade svenska folket att medelåldern var vid 47! *haha*

Det finns också en lista som definierar den medelålders internetanvändaren, men det verkar vara icke-åldersrelaterat. *fniss*

Jag behöver iaf vare sig fundera eller oroa mig mer:


JAG ÄR MEDELÅLDERS! :-D


Fast jag är svårt missnöjd med att exempelvis tidningar som vänder sig till oss så kallade (åldersmässigt) medelålders kvinnor, verkligen inte innehåller så'nt som jag är intresserad av eller ens kan relatera till. Å andra sidan så köper jag ju inte de tidningarna mer än en gång, för det finns ju annat att välja på. Vilket gäller det mesta i livet.

Välj själv helt enkelt! *halleluja typ*

3 kommentarer:

 1. För tio år sedan tog syrran och jag ett par killar på bar gärning när de höll på att slakta en bil i skogen. Det blev polisjakt och spårhundar med världens pådrag och dagen efter stod att läsa i tidningen om två medelålders damer!! Jag var då 38 år men syrran var 45 år.

  SvaraRadera
 2. Hehe, inte populärt antar jag. :-D

  SvaraRadera
 3. Intressant det där med medelåldern...! Är vi där? Jag har en medelålderskvinna som allt som oftast hänger efter mig. Hon dyker upp när man minst anar det - typ i spegeln på morgonen när man precis vaknat. Vem tusan är hon i spegeln brukar jag tänka. Sedan går det oftast bra hela dagen tills de där himla speglarna dyker upp och då är hon där igen...! Kanske är det så att hon är jag? Mycket märkligt!

  Jag brukar fråga min PT om inte han är lycklig över att få träna just mig - en medelålderskvinna! Jo, säger han! Du är grym! Fattar du vad härligt att få den responsen!

  Hur som helst! Måndag, tisdag och idag har jag kört stenhård träning och det känns så himla bra. I morgon kör jag igen! Keep up the good work och kämpa!!! Du grejar de här dagarna som är kvar utan problem!

  Länge leve den medelålderskvinnan!

  SvaraRadera