söndag 29 maj 2011

Fitnessfighten - dag 29

Idag har jag klarat av dag 29. Av 30.

 
Träningsmässigt, MVG
Matmässigt, G

 
Kroppen spelar mig spratt och har deklarerat mens en vecka tidigare än förra gången och två veckor tidigare än vanligt. Dessutom med megavärk och PMS grande. Något som jag normalt alltså INTE har.

 
Resultat; illamående, värk, svullen och äter för att döva illamåendet och mår sedan ännu mer illa.

 
Jag ger mig ändå VG för att jag inte har tittat åt godis. Däremot har det blivit lite mer kolhydrater än kostprogrammet tillåter, i form av frukt. Och till det ett konstant småätande. Det samlar också vätska och det gör mig lite ledsen eftersom det är fotografering på tisdag.

 
Nåja, tur att jag inte hade siktet inställt på att verkligen vara med i tätskiktet i tävlingsmomentet, även om jag väljer att skicka in foton och mått för bedömning. Det är ju hur ball som helst att jag har lyckats ta mig igenom den här utmaningen och jag är riktigt stolt över min insats.

 
Medelålderskroppen utmanar mig just nu, men i övrigt är det dags att hitta nästa mål. Nästa utmaning.

 
Imorgon är sista dagen i Fitnessfighten, så jag måste hitta en bra belöning för att jag faktiskt lyckats genomföra den. Det är en ny grej för mig. Att jag inte gav upp när det kändes tungt. Att det var tillräckligt viktigt för mig att lyckas. *ler stort*

 
Vad är nästa utmaning?

 
 • Jag har ca 7 kg kvar till "under 70".
 • För att nå ett BMI <25 behöver jag väga 72 kg eller mindre.
 • Nuvarande BMI är 26,4.
 • Mitt start-BMI på nyårsafton 2009 var 32.6.

Jag har bestämt mig för att äta efter majprogrammet hela juni också och träna så mycket som jag kan utan att stressa för mycket, alltså göra om kalendern helt.

Jag har bestämt mig, men långsiktigt? Vart vill jag? Tror jag låter det bero till jag träffar Georgy den 7e juni.
Efter det kanske jag ändå hoppar på Jarkkos "erbjudande" om att prenumerera på träning och coaching i 6 eller 12 månader.

 
Vad blir det? Jag är lite nyfiken, men kan nog inte riktigt se utmaningen än. Förutom att målet att väga under 70 kg är rätt nära nu... vägning och mätning på tisdag morgon.

 
Jäkla medelålderskropp. *muttrar*

2 kommentarer:

 1. Du har verkligen kämpat!! Bra gjort! Nu gäller det ju som du säger hur man går vidare, det får ju inte vara en fight resten av livet, det ska ju vara ett liv. Samtidigt som man vill behålla det man lärt sig. Hoppas du får goda råd!

  SvaraRadera
 2. Jodå, det är fullt med goda råd i utmaningen också, även om de bästa råden för fortsättningen troligen kommer om man köper fortsättningspaketet.

  Det fina med det som gjorts och levererats under de här 30 dagarna, är att det går att ta med sig det vidare. Det har hänt mycket i knoppen också under den här utmaningen, det är rätt coolt faktiskt.

  Förut kunde jag agera på mat/godis/frestelser utan att ens fundera på konsekvenserna. Nu tänker jag efter om det är värt det, hittills har jag inte tyckt det. Frågan är om det någonsin blir värt det igen? Vi får se. Det här med balans är trots allt viktigt och det jag har nu är ganska extremt. På sätt och vis.

  Kram på dig, Lippe!

  SvaraRadera