måndag 2 maj 2011

Fitnessfighten - dag 2 del 3

Lite klantigt av mig att inte planera, men jag har ändå lyckats tygla mig hyfsat. I mitt tycke.

Planen var ju att följa matschemat slaviskt idag och det gick fint ända till nu. Eller nyss.
Eftersom jag var hos frisören tog det ALLDELES för lång tid mellan måltiderna och hade jag varit liiiiiiite smart, hade jag ju sett till att ha med mig ett mellanmål. Det hade jag inte.

Dessutom, min korkskalle, så hade jag inte tagit fram kcklingfiléer ur frysen, det kom jag ju på när jag satt hos frisören och det betydde ju att jag måste gå och panikhandla något att laga när jag kom hem.

Smart? NOT!!!

Jag lyckades ändå, som sagt. Någorlunda.

Åt inget i affären eller på väg hem därifrån.

Tappade dock bort bilen på parkeringen och höll på att börja gråta där. Fast sedan stod den en rad längre in än jag kom ihåg, så jag satte mig darrande i bilen och åkte hem. För att ÄTA!!! Det blev en blandning av delar av middagen och mellanmålet som jag skulle äta innan middagen. Egentligen.

En knäckeskiva, 2 skivor kalkonbröst och 10 vindruvor. Mellanmålet skulle då egentligen vara knäckebröd eller en frukt och så makrill eller tonfisk. Till middagen ska jag ha en knäckeskiva med kalkon. Blir det krångligt? Det gör inget, bara jag har koll så är det lugnt. *haha*

Det här betyder alltså att jag har "kvar" makrill eller tonfisk på dagens matlista om allt går rätt till.

Middagen idag kommer bara innehålla kycklingklubbor och broccolimos. Inget ris eller bulgur idag. Å andra sidan panikköpte jag färdigkryddade kycklingklubbor som (ve och fasa) är marinerade i något med socker, men jag köper det idag. Bara idag. Skinnet ska ändå bort och det är den mesta av marinaden sitter.

Broccolimoset innehåller 2 msk fraiche och 2 msk margarin + basilika, på 1 kg mos, så med tanke på att jag ska äta 100 g = 1 dl typ, så tror jag att det är lugnt.

Alltså, jag avviker från kostschemat något, men räddar ändå hela dagen i mitt tycke med tanke på att jag strulade till det så på eftermiddag/kvällen. Idag har jag trots allt varit ståndaktig.

Hoppas det håller hela vägen. Det SKA hålla hela vägen!

2 kommentarer:

  1. Vilket bra recept på broccolimos, det kopierar jag redan nu!! Så klart det kommer att hålla hela vägen! Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, Jane! :-)

    Broccolimoset måste saltas och peppras också. Och blandas ut med lite av kokvattnet. Smaksättningen med basilika (ganska stor mängd fryst brukar jag ta) är viktig i vår familj.

    Normalt sett har jag mycket mer margarin i, men nu är det återhållsamhet som gäller. Bäst till ugnsbakad lax, gott till det mesta. Vill man kan man blanda med blomkål eller ta bara blomkål. *L*

    SvaraRadera