torsdag 5 maj 2011

Fitnessfighten - dag 5

Det jag gillar bäst med att vara med i den här utmaningen, det har jag kommit på idag. Det är att jag äntligen får lära mig hur jag kan äta begränsat med kalorier och ändå orka träna hårt. Med behållning, alltså utan att tappa en massa muskelmassa.

Det visar sig så klart när de 30 dagarna är slut om det verkligen funkar, men ser man på de resultat som presenterades av den första Fitnessfighten och det som FUSTRA generellt redovisar som resultat av träningsmetoden, så verkar det väldigt bra.

Jag har nu klarat av min femte dag. Det börjar rulla på.

Kroppen känns lite trött, men när jag väl sätter igång och tränar är den stark. Jag känner mig hyfsat pigg i skallen och känner att det är lite osynk eftersom kroppen behöver sömn, men hjärnan går på högvarv och vill ta in omgivningen. *haha* Jag vaknade 05.15 imorse och det var liksom ingen idé att försöka somna om. Tur jag kunde ta en liten power nap på förmiddagen. Typ en kvart. *haha*

Drog iväg och tränade vid 12, ändrade övningar gjorde att det tog längre tid att träna idag och hela eftermiddagen blev lite förskjuten. Jag hade en del jobb att göra på förmiddagen, skjutsade skrutt till skolan och så skulle jag försöka hinna iväg till Kinnekulle vid 15. *puh*

Nåja, vi kom iväg 15.25 och vi hann fram utan att ha bråttom, så det var ingen fara. Det funkade hyfsat och var viktigt att jag fick träna och fick med mig matsäck. Maten är viktig nu. Väldigt viktig.

Fick inga grönsaker till middagen, de hade missuppfattat min matbeställning och skulle ge mig laktosfritt. Trodde att de skulle fixa lite grönsaker till min köttbit istället, men när maten var serverad försvann personalen och där satt jag med kött, kantareller och lite skysås. *förvånad* Nåja, jag hade ju ätit en liten bit focaccia innan maten, så det fick väl räcka med de kolhydraterna. Jag fick en rejäl hög med svamp. *suck*

Träningen idag var tung, även om det gick bra och jag kände mig stark. Ändrade lite i programmet idag igen, för att göra det lite svårare/tyngre i vissa delar och utmana mig själv.

På X-trainern körde jag större delen av första passet på nivå 10-12 istf 8-10 som jag gjort tidigare. Mer eller mindre samma kcal-antal landade jag på, för jag fick sänka tempot för att benen skulle orka. Det här med konditionen ÄR en STOR utmaning för mig. Jag kämpar på.

Andra X-trainerpasset körde jag som innan på 8-10, men där lyckades jag pressa upp kcal något jmf med tidigare, till 114. *L*1. Pull over 2x15 8 kg går att pressa upp vikten lite till, men väljer nog att stanna där ett par dagar så jag är säker på att axeln inte ploppar. Den ömmar lite ibland om jag inte gör rörelsen helt rätt.

2. Idag var enbensböjen (one-legged deadlift) tunga, orkade bara 10 på högerbenet och gjorde alltså bara 10 på vänster. Vill inte att benen ska hamna i obalans mer än de redan gjort på grund av knäontet.

3. Sittande planka, en hemsk uppfinning. Skakar i hela kroppen efter 40 s. *haha*

4. Lateral raise, min akilleshäl. Fortsätter köra med 2 kgs-hantlarna, fokuserar grymt mycket på att jobba långt bak och med baksidan och jag är fruktansvärt svag. När jag kör med 3 kg gör jag fel efter 10 repetitioner, men två är lite för lätt så strategin får nog bli att köra så många jag orkar, korrekt, med 3 kg och sedan byta till 2 för det sista. Idag stod jag på balansbräda när jag gjorde den här övningen. Det ska jag fortsätta med så fort jag är tillbaka på gymet. På tisdag.

5. Bytte idag ut höftlyft på pilatesboll mot enbens höftlyft. Fixade INTE att göra med ett ben på pilatesbollen, på golvet var det för mesigt så jag hamnade på högsta steget på stepbräda tills vidare. Det brände grymt i mina stackars ben och skinkor. *asg* Målet är att kunna göra lika stabila enbens höftlyft på pilatesboll som jag gör med två ben på bollen så klart. *s*

6. Sidoplanka, stod 40 s på båda sidor i två omgångar. Armarna tar slut före bålen?

7. Triceps extension – det är så stor skillnad på var man låser överarmen, hur jobbig den här övningen blir. Jag ”tappar” överarmen hela tiden och då kan jag ju lyfta tyngre. Irriterande att jag inte kan låsa armen i det läge som jag anser är rätt. Nåja, 5 kg får vara bra så länge. Kan nog öka lite snart.

8. Breda benböj – blir ff inte klok på den här, men tog 12 kg kettlebell och ska nog ta tillbaka min 16 kgs… åtminstone. Det är dags att utmana rumpan lite mer. *haha* Jag håller ryggen rak, men tycker att jag borde kunna skjuta in rumpan mer när jag går ner? Hmm.. jobbig är den iaf. Det brinner i skinkorna och baksidan av låren.

9. Raka benlyft – inga krusiduller, svanken nertryckt i mattan och kör. Lika långsamt ner som upp. Jobbigt, flåsigt, men inte oöverstigligt. Gör 2 x15 även om de sista 2 inte är med lätthet. Snart dags att utmana med en liten, liten extravikt.


Det var min dag idag.

Bortsett från lite konstig middag, har matdagen varit bra. Fick i mig mat lite senare än planerat efter träningen och känner att jag hade behövt kvällsmellanmålet nu, men men… får se till att sno med mig något proteinrikt från frukosten imorgon. Att äta på kvällen alltså. *haha*

För att upprepa det jag inledde med, jag är skitglad att få lära mig att det går att äta så att jag blir mätt och orkar träna hårt fast jag äter begränsat med kalorier. Jag borde gå ner i vikt av det här och gör jag INTE det, då är det tamejfan inte meningen att jag ska göra det heller. *bestämmer*

Nu är det sova som gäller, det är 4 dagar kurs på Kinnekulle ring och jag ska vara på plats på bananen 06.00 imorgon. Natti! :-)

2 kommentarer:

  1. Kul att se vilka övningar du kör. Det verkar som du tränar på bra. Själv längtar jag till gymmet, det har varit alldeles för mycket hemmaträning denna vecka. Det är inte möjligt att köra lika tungt när jag kör hemma för jag har mindre antal vikter att välja bland. Träning blir det dock :)

    SvaraRadera
  2. Jag tror att jag mesar lite, Mia. Jag känner det så i vissa fall, eftersom jag är lite rädd att bli så slut att jag tappar vikter eller mig själv och inte vill sitta där ensam på gymet och inte kunna ta mig upp/ur situationen.

    Knäppt, jag vet. Jag VILL ju ta ut mig mer!

    Hoppas du kommer iväg till gymet snart! Hur går det för dig? Tappar du byxorna nu? *haha*

    SvaraRadera