onsdag 4 maj 2011

Fitnessfighten - dag 4

Idag har kroppen varit så trött, så trött. Jag sov från 22 till 05.30, i ett sträck. Och trött, trött, trött. Jag tror jag hade kunnat sova hela dagen.

Nu är det inte så det funkar, ens med mitt jobb. Även jag måste visa mig på kontoret ibland. *haha*
Och så var ju planen att sticka till gymet vid 15-tiden och då var det bara att kliva upp och se till att vara på jobbet vid 7. Och det var jag. Iaf strax efter. Det är väl vid? *L*

Dagen har varit produktiv, men kroppen har haft en konstant luddig känsla över sig. Trött heter det. (vad jag tjatar)

Kom iväg till gymet i tid! Mest på grund av nätverksproblem, så det var lika bra att stänga av datorn, ätea mellanmål och plocka ihop och åka. Så det gjorde jag.

Efter några minuter i kompismaskinen började kroppen vakna till. Tack och lov. Vill lliksom inte tappa nå't tungt på vitala delar, som tån eller så. *s*

Jag bestämde mig för att 25 min konditionsträning sammanlagt fick räcka. Jag tror det får räcka hela veckan faktiskt, jag kan trappa upp med 10 min till nästa vecka. *bestämmer*

Så här såg dagens träning ut:

X-trainer (Precor) 5 min uppvärmning - 10 min tempo (nivå 8-10) - 163 kcal

1. Pull over 7/8 kg (ökar på till 8 kg nästa gång, nu har jag fått in tekniken och axeln gör inte ont)

2. One-legged deadlift 2x15  (grym benövning, målet är att komma ner med händerna i golvet, TUNGT)

3. Sittande plankan 25/30 s  (now we're talking!)

X-trainer (Precor) 10 min tempo (nivå 8-10) - 111 kcal

4. Lateral raise 2 kg 2x15 (jag har gått ner i belastning och ser till att jobba koncentrerat med baksidan istället, det gjorde jag inte med 3 kgs-hantlarna)

5. Höftlyft på pilatesboll 2x15 (här måste jag hitta på nå't snart, lite för lätt även om jag koncentrerar mig på att hålla konstant avstånd mellan knäna och ganska smalt)

6. Sidoplanka  36/40 s + 40/40 s


7. Triceps extension 5 kg 2x15 (har gjort dem lite för långt fram tidigare, bättre koncentration triceps med armarna mer bakåt så att jag verkligen får 90 grader i nedre läget)

8. Bred knäböj 10 kg 2x15 (lättare vikt, går ner djupare, men måste öka vikten något nästa gång)

9. Raka benlyft 2x15 (behöver också göras lite tyngre ganska snart, vikt på fötterna?)


Grymt skönt träningspass. Imorgon är sista dagen på några dagar som jag har tillgång till gymet. 4 dagar på kurs kommer att fungera bra med stryketräningen, men om jag har tur har hotellet en cykel eller nå't? *L*

4 dagar. Maten funkar, börjar komma in i lunken. Folk tittar inte så konstigt på mig när jag kommer med mitt knäckebröd och mina fiskburkar. *haha*


(Och som en liten extra information så här i smyg eftersom jag inte skulle ställa mig på vågen förrän om en vecka till... jag har ett hysteriskt förhållande till min våg och trots att jag hoppade på den och försökte provocera den, så visade den i morse 79,9 kg. EN SJUA FÖRST!!! Så, vi jublar här på bloggen. I små bokstäver. *yippeeeeeeeeeeeeeee*)

2 kommentarer:

  1. Verkar som om det går bra! Själv sitter jag fast på jobbet så idag blir det inget träningspass. Imorgon ska jag dock träna på morgonen för jag har kurs på jobbet och behöver inte vara inne så tidigt som vanligt. En överhoppad träningsdag av 10 känns väl OK, maten har jag dock följt idag.

    SvaraRadera
  2. Det gäller att inte deppa ihop för småsaker, det brukar jag göra. *haha* Ett träningspass av 30 som sagt, det kan inte göra så mycket skada i det stora hela. Om vi sköter våra kort rätt påstår ju Jarkko att vi ska kunna använda det här som första steget till en sundare livsstil.

    Dock tror jag inte att den livsstilen innebär träning på det här sättet varje dag och så lite kcal. *s*

    Håller tummarna för att det fortsätter gå bra för dig! STOR KRAM!

    SvaraRadera