söndag 1 juni 2014

Vecka 1 av 7 - Lucky seven

Vecka 1 avklarad.
Medelålderskroppen bär sig åt som ett pucko!
Men i det stora hela bär den sig ändå relativt snällt åt.
Den går ner i vikt. Om man räknar på flera veckor.
ALLA veckor. *haha*

De senaste fyra vägningarna har sett ut så här:
+-0, -2.0, +0.5, -1.9

Galet svängigt.

Intensiteten i träningen är lite högre nu, sedan två veckor tillbaka. Och mängden mat har jag behövt anpassa därefter. Det är troligen därför det är så svajigt, jag har inte riktigt hittat rätt än. De två veckorna jag inte gått ner eller gått upp, har jag konstaterat att jag måste ha ätit för lite, så då har jag stoppat i mig mer veckan efter och så har jag gått ner. En hel del.

Nåja, vecka 1 av 7 i min egenutmaning Lucky Seven:

Viktminskning v.1: 1,9 kg
Startvikt: 87,2 kg
Målvikt: 79,9 kg (15/7-14)
Aktuell vikt: 85,3 kg
Kvar till mål: 5,4 kg (6 veckor)

Vi får se hur det går. Jag tänker inte svälta mig på vägen och jag tänker fortsätta att utmana mig på träningsfronten, så jag antar att det kommer att fortsätta att svänga på vågen. ;)

Däremot måste jag trappa ner lite på träningen och hitta en nivå som inte gör mig beroende. Alltså mängden träning. Det är nästa steg. I höst. Just nu fokuserar jag på det som är nära. Jag orkar inte riktigt tänka på det långsiktiga just nu. Motivationen är inte på topp, trots att jag mår bra,

Så, min Lucky Seven-utmaning är i fokus nu. 

Det andra, det kommer se'n.

4 kommentarer:

 1. Låter klokt. Jag märkte oxå att jag gick ner mer i vikt om jag åt mer efter hur jag tränade. Tränade jag hårdare och åt mer, gick jag ner mer i vikt. Åt jag "normalt" (vad nu det innebär..) och tränade hårt kunde jag till och med gå upp i vikt. Lite skumt.

  Lycka till i din utmaning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kroppen går in i sparläge rätt snabbt om man pressar den hårt och inte matar den. Jag går lätt upp i vikt då, vilket absolut är lite märkligt, men jag vet ju varför. Mer mat, ner i vikt. Vill jag stå still får jag äta ännu mer! Jisses. ;) Kroppen ÄR en märklig maskin!

   Radera
 2. Så länge man kommer fram. Ett steg i taget. Jag tycker att du är fantastiskt! Du ger inte upp. Man måste ju tillbaka på hästen, och jupp - det gör du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Giddyup, cowboy! ;) Du är snäll du, Nica. Hur går det för dig då?

   Radera