lördag 15 februari 2014

Raw food-tårta

Jag har varit nyfiken på raw foodtrenden ett tag, men liksom inte riktigt hittat något recept som har gjort mig sugen att göra mig besväret. Ja, jag antar att raw food är ganska enkelt om man tänker råa geönsaker och oprocessad frukt etc, men nu tänker jag att det handlar om att ta det ett steg längre och "laga" saker.

Jag har tänkt att det borde vara ganska enkelt att göra min egen mandelmjölk istf att köpa dyr sojamjölk i literförpackningar, som jag sedan bara använder hälften av innan den inte är användbar längre. Och Renée Voltaires underbara frökex, de borde jag ju kunna fixa enkelt. Hon har ju till och med lagt ut receptet på sin hemsida! (Plus att de nu görs jättetjocka av någon anledning, så de är inte värda pengarna i mitt tycke.)

Zucchinitagliatelle och rödbetsnudlar både ser gott ut och låter gott. Vetegräset som morsan odöade och gjorde gröna drinkar av på 80-talet, det låter jag å andra sidan bli. ;)

Så hittade jag ett recept som jag MÅSTE prova!!! På en raw-food chocolate cake! När jag läser receptet vill jag ÄTA!!! Och när jag ser bilden vill jag ÄTA!!! *haha*

Jag köpte alla ingredienserna idag. :) Färska dadlar, OMG vad gott det är! (Nä, jag har inte lagat den än, bara smakat dadlarna.)

Jag gjorde en liten uträkning , så den som är Viktväktare kan välja om det är värt det. *haha*
Baserat på 50/50 sötmandel och cashewnötter, ger hela tårtan 73 pp.
Om man räknar på att receptet ger 8 bitar = 9 pp/bit
Kanske blir det 10 bitar? = 7,5 pp/bit
Jag vet nu inte hur stor tårtan blir, men jag rapporterar när den är testad. Hinner någon före, tala gärna om hur många som delar på den. Eller om du åt hela själv! *haha* (det ingår 3 avokados, 4 bananer, 6 msk kokosolja och en del annat... *s*)

Raw-food chocolate cake recipe

(Recptet är hämtat från Ida Wargs träningsblogg, men hon har "stulit" det från annat håll.)

3 kommentarer:

  1. Bortsett från att jag inte hittade mitt vaniljpulver och fick fuska med vaniljsocker istället, vilket gjorde att vaniljsmaken blev väldigt dold (jag hade bara två tsk vaniljsocker och det skulle vara två tsk vaniljpulver, dessutom innehåller tårtan i receptet inget tillsatt socker förutom agavesirap), så är det en riktigt bra alternativtårta. Det blir som en moussetårta med nötbotten. Nötallergiker göre sig icke besvär.

    SvaraRadera
  2. Minst 10 bitar skulle jag säga. Väldigt mäktig, men supergod och så värd att ätas! :D

    SvaraRadera
  3. Ska bli kul att höra hur stor tårtan blir!! Å färska dadlar..mums!!!

    SvaraRadera