söndag 2 februari 2014

Jag är en viktväktare

Innan jag drog iväg på tjänsteresa bestämde jag mig för att gå med i Viktväktarna när jag kom hem.
Igen!
Fast det var nog 5 år sedan sist.

2 dagar innan hemfärd slog jag till. Jag låg där på hotellrummet och slösurfade och tänkte: "Vaf-n ska jag vänta för?"
Visst, det skulle dröja 3 dagar innan jag skulle vara hemma och kunna styra ätandet ordentligt, men samtidigt kände jag att det var ett bra sätt att dels ha koll på hur mycket skit jag faktiskt stoppar I mig och samtidigt kanske sätta lite stopp när jag ser allt nedskrivet.

Så, jag körde. Och kör.
Första veckan blev ju ingen succé, men jag garanterar att den blev BRA mycket bättre än den hade blivit utan matdagboken.

Jag behöver framförhållning, styrning, kontroll för att inte äta hejdlöst och maniskt. Så är det bara. Jag äter när jag har tråkigt och jag äter snabba kolhydrater när jag är hungrig och inte har något färdigt och planerat.

Jag har varit med i Viktväktarna förr. Och inte lyckats. Varför tror jag att jag ska lyckas den här gången?!?

Det är fel att säga att jag inte har lyckats. Faktiskt. För jag HAR gått ner i vikt. Och mått bra. Det jag INTE har lyckats med, någon diet, med någon diet, är att hålla kvar mig själv på den braiga nivån. Inte lyckats göra det till min livsstil.
Jag har alltid tänkt att jag klarar det här själv, den sista biten, nästan i mål. Det var ju likadant när jag var med i Fitnessfighten 2011. Jag var nästan där! 3 kg på vågen och jag mådde FANTASTISKT! (Även om kroppen var lite sliten).
Så skulle jag omvandla det där till vardag. Krasch.

Så, skillnaderna nu är två.
Främst min inställning, jag är inte med i Viktväktarna. Från och med nu ÄR jag viktväktare! Det här måste bli min livsstil. Att tänka efter, planera och göra kloka val samtidigt som jag lär mig gränser.
Dessutom tänker jag skaffa hjälp för att gå i mål, men viktigast för att STANNA i mål! Så, jag är onlinemedlem nu, ålanerar att bli mötesmedlem när det börjar gå trögt och sedan förbli medlem. Tvärtemot förra ggn. Och ggn innan det. Du fattar...

Fitnessfighten vill jag göra igen! Jäklar vad mycket bra saker de 30 dagarna gjorde med min fysik. Vill igen! Och planerar att göra i juni. Om kroppen håller.
Jag går långsamt fram nu, sakta men säkert vaknar jag till liv. Shit vad tungt det är dock.

Jag är viktväktare och nu ligger fokus på att må bra och skaffa koll.

Pöss

2 kommentarer: