måndag 19 maj 2014

Vattengympa

Har jag sagt att det är grymt bra träning?
Fick till ett pass idag, trots strul med bokningen. (Strulet var helt och hållet mitt, jag hade bokat ett träningspass på lunchen och hade helt glömt bort att jag hade ett lunchmöte. Bokade av passet, satte mig på väntelista till eftermiddagspasset. 10:e reserv. Kändes lite hopplöst med tanke på att det bara får plats 10 på klassen, men det gick vägen! :))

Förutom konditionsträning ger vattengympan bra core- och överkroppsträning. Jo, benen får sitt också, men inte som mage/rygg/axlar/armar.

Jag är lite kär i vattengympa som träningsform. Skonsamt, så jobbigt som du själv gör det och roligt. För det mesta i alla fall.

Just idag är jag glad att jag fick plats på vattengympan också för att det kompletterar resten av veckan.
Planen är:
Måndag - vattengympa 45 min
Onsdag - pilates 55 min
Torsdag - intervallpass spinning 55 min
Lördag - indoor walking 45
Söndag - styrketräning + spinning 30 alt. MTB terräng 60 min + utegym

Lite många träningspass per vecka just nu, men det är roligt, ger resultat och kroppen mår bra. Den långsiktiga planen är att träna 4 pass per vecka från och med i höst. Jag behöver lägga in lite joggande (löpningswannabeträning) någonstans, vilket måste ersätta något annat pass. Och så ska jag ju simma på tisdagar från slutet av augusti. Hmm... Blir svårt att välja, men det får bli i höst. *haha*

Hur som helst, har du inte provat vattengympa rekommenderar jag det starkt. Tyvärr är det väldigt beroende på instruktören, hur passet upplevs. Som med all gruppträning. Jag var rädd för att det skulle vara tantgymnastik när jag gick första ggn. Så fel jag hade.
Jo, visst fanns det en hel del tanter där. Och gravida. Men passen på Sats är allt annat än tantgympa, det är upp till dig hur hårt du ska jobba i bassängen.

Nu har jag babblat klart. Jag ville bara säga att jag gillar vattenträning. Missade du det? *L*

2 kommentarer:

 1. Jag älskar också vattenjympa, men har bara provat det ett par gånger, på underbara Sandvik Gård, som har "Ladies Spa" på helgerna!
  Jäklar va du är duktig på att träna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ladies spa låter intressant, Sus, kanske fixa en bloggträff? :)
   Tack för pepp, jag måste bara hejda mig lite så att jag inte hamnar i träningsträsket igen och ledsnar så mycket att det blir 2,5 års viloperiod. ;) Det där med lagom, jag måste lära mig lagom, så att jag gör hela tiden iatället för i perioder. :(

   Radera