måndag 7 april 2014

Drömkroppen

Vad är det för dig?
Länge var det ett utseende, för mig.
Länge tittade jag på fitnessmodellernas glänsande, deffade, musklade kroppar och tänkte att; "Om jag bara..."
Länge trodde jag att lyckan satt där, i att lyckas nå den där perfekta kroppen som är snygg i allt. Snygg till allt.
Fast inte var jag beredd att lägga all den tid på träning som fitnessmodellerna troligen gör. Eller låta bli att äta allt jag tycker är gott under långa perioder, för att musklerna ska synas. Eller är. För för 25 år sedan tränade jag jämt, men inte för att bli fitnessmodell utan för att jag ville vara bäst. Det kräver träning. I massor.

Jag har alltid haft en skev kroppsuppfattning. När jag tränade karate på elitnivå, 6 kvällar i veckan i träningslokalen, minst två pass per kväll plus löpning och styrka och så tävlingar på det, då tyckte jag att jag var tjock.
De kläder jag hade då, den storleken skulle jag inte ens få upp på ena benet idag. Men, det fanns bara två viktklasser på den tiden och jag var ett litet muskelpaket, vilket betydde att jag aldrig kvalade in i den lättare viktklassen och alltid var huvudet kortare än alla andra i den tyngre. Tjock var jag definitivt inte.

Så blev jag medelålders, trött, sjuk, lat, bekväm. Och tjock.
Nu ÄR jag tjock! Fortfarande med en gansk skev kroppsuppfattning, men med insikt. Och en historia. Min kropp och jag har gått igenom rätt mycket, på gott och ont. Vi har inte alltid varit bästa polare så att säga.

Jag har varit både snyggare och smalare, men framför allt har jag varit friskare och starkare.

Drömkroppen idag är inte långt ifrån fitnessmodellens trots allt. Drömkroppen är frisk, stark och uthållig. Drömkroppen funkar. För mig.

Hur den ser ut är av mindre betydelse.
Fast, det vore rätt schysst att stå naken framför spegeln och säga till spegelbilden; "Jäklar vad snygg du är!"

;)

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Jag vill vara frisk, stark och uthållig. Åh så gärna snygg naken. Men vad det är ligger ju i mina ögon och ingen annans.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara så lätt att vara hård och kritisk mot sig själv jämt. Vi måste vara snällare mot oss själva, hur vi än ser ut. Kram tebax

   Radera
 2. Jag vill kunna knyta ett par skor utan att få lungorna uppklämda i halsen, minska astmamedicinerna med hälften och kunba använda ett par byxor som inte har gummiband i midjan. Snygg är jag väl redan? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR du, fru Venus! Snygg! Men jag förstår precis hur du tänker. Jag glömde ju att jag har som mål att kunna se muffen igen! *haha*

   Radera