onsdag 24 september 2014

Det finns hopp!!!

Jag missade crawlkursen förra veckan.
Jobb. *suck*
Och jag missade möjligheten att ta igen det missade kurstillfället.
Jobb. *dubbelsuck*

Så, igår var det crawlkurs igen.
Och jag hade inte hunnit att träna själva, heller!!!
Och, "de andra" hade fått börja träna på armtag vid det förra tillfället.
Jag som redan innan jag åkte iväg till simhallen hade ångest för att jag var så fruktansvärt kass förra gången och rädd för att vara allra, allra sämst nu när jag inte vare sig hade hunnit öva eller kunnat vara med, jag fick nästa hicka.

Så kom jag på mig själv och rätade på ryggen och sade: Veronica, du är på NYBÖRJARKURS! Även om DU tyckte att du höll på att dö drunkningsdöden vid förra kurstillfället och allt var svårt, så VET du att vi var FLER som inte fick ihop det. SÅ, marsch pannkaka, hopp i bassängen, lyssna på simläraren och fokusera på att göra.

BARA GÖR'T!!!

Och det gjorde jag.

För det visade sig att när jag väl fick lägga till armarna och inte tänkte så himla mycket och istället fokuserade på att göra alla rörelserna rätt, så gick det ju relativt BRA!!!

Men, allvarligt! Vad SVÅRT det är att crawla när man bara ska göra en sak i taget. Träna benspark. Träna andning. Träna armtag. Tänka på att armbågen ska upp, tummen ska vridas uppåt/inåt för att få en bra armbågsrörelse, hålla armen utefter samma spår hela vägen runt, andas i takt, andas med RÄTT TAJMING! hålla ner rumpan, sparka med benen, inte sparka med HELA benen, sträcka på tårna, låtsas att man sparkar boll i vattnet, titta neråt (inte framåt), andas ut, andas in (och inte svälja vatten)... *PUUH*

Och då har jag förstått att det finns MÅNGA, MÅNGA små detaljer som människan inte ens har börjat peta på ännu.

*trippelsuck*

Jag börjar fatta nu i alla fall och det är positivt.
Det är tre gånger kvar, jag har redan anmält mig till fortsättningskursen.
Det betyder att jag har tre gånger på mig att se till att kunna simma 25 meter crawl i ett svep och med rätt andning = utan att få kallsupar, vila eller dö på vägen.

Om jag fortsätter som jag gjorde igår, kommer det nog att lyckas. För vet du, om man andas med rätt tajming och vrider på huvudet med rätt teknik, får man plötsligt myyyyyyycket längre TID på sig att få IN luft i lungorna = man blir mycket mindre andfådd och kan simma rätt länge.
Så länge som man lyckas upprätthålla den goda tekniken, vill säga.
I mitt fall INTE en hel bassänglängd på 25 meter.
Än.

*asgarv*

MEN, jag är asnöjd med att jag bestämde mig för att sätta på mig den fula badmössan igår.
För, utan hår i munnen och i ögonen (och nej, inga tofsar hjälpte, håret smet!) var det väldigt mycket lättare att koncentrera sig på att just simma. Framför allt andas.

Så, ett tips till dig som har liiiite längre hår än kortkort, använd badmössa. Du vinner en hel drös koncentrationsförmåga på det.
Om du lyckas glömma bort hur ful du är förstås. (fast det var nå'n som sa' att det såg proffsigt ut,s å jag tog fasta på det istället och simmade på)

Prestige och fåfänga funkar inte för medelålders och tjockast på mitten-nybörjar-crawlare. Då lär vi oss ingenting. Punkt.


OBS! De stora, fula glasögonen är utbytta mot lite mindre, men i princip lika fula som dock passar mitt ansiktes storlek en aaaaningens bättre. ;) Badmössan är densamma dock. Pöss!

2 kommentarer:

  1. Finns det crawlkurser? Finns det crawlkurser? Hoppar lite jämfota här. Klart att det finns. Varför har jag aldrig tänkt på det? Jag har aldrig lärt mig att crawla. Det ska det bli ändring på! I övrigt tänker jag att en riktigt hiskelig badmössa kan dra uppmärksamhet från andra områden som kanske inte vinner på att detaljgranskas. Jag ska omedelbart börja leta efter en storblommig i neonfärg.

    SvaraRadera
  2. JAAAA!!! Det finns crawlkurser! För vuxna! (Även fullvuxna ;) fast det är en massa talangfulla barn simmande i banorna bredvid, men det får man ignorera.)

    Tips till dig! http://www.miwex.se/badmossa-blommig-flerfargad/733-0

    SvaraRadera