söndag 31 augusti 2014

En utmaning - så här dagen efter

Jag har kört Satmaran i Blötberget idag.
Vilken idioti. *haha*

41 km mountainbike i terräng, på grusvägar, skogsvägar och på asfalt. Tyvärr var det jättemycket asfalt, min svagaste cykelgren. Om man kan kalla det för gren. Kompisen som jag hade med mig var som en maskin på asfalten, vilket gjorde att jag åtminstone hade någorlunda tempo. Hon var helt värdelös i skogen tyvärr och vi hade ju lovat att vänta på varandra, så det gjorde jag. Lite frustrerande, för oss båda antar jag.

Jösses vad med backar det var! 341 m på höjden mer exakt. Sammanlagd stigning. Höjdskillnad lägsta och högsta punkt på banan, 160 m. *puh*
40,91 km, maxhastighet 41,4 km, medelhastighet 15,4 km, jag var ute i 2 h 42 min. Maxpuls 179 (av 185) och medelpuls 157. Jag låg på nivå 4 under stor del av loppet. Nivå 5 i 12 min. Det säger mig att jag nog inte kunde ha tagit i så mycket mer den här gången.

Långsam, men jag cyklade hela vägen! Jag är apstolt faktiskt. Jag har cyklat max 20 km tidigare och har cyklat mtb kanske 6 ggr totalt än så länge.

Nu är det till att finslipa tekniken, framför allt på raksträckor asfalt och grus, upp med tempot. Och jobba på uthålligheten i mina stackars benmuskler.
Och öva tålamodet. Fy f-n vad tråkigt det var med asfalt. Och km efter km. Jag funderar på om det är roligare med racern ? För på mtb är det galet tungt.
Det lär ju vara roligare om det inte tar så 'n förbaskad tid!!! Jag antar att det också blir roligare med teknik och styrka.

1494 kcal gjorde jag av med. Helt galet faktiskt.

För 7 månader sedan vägde jag 100 kg och orkade knappt promenera enågra fåtal hundra meter. Det har gått så himla bra, jag mår så himla bra, kroppen är starkare och jag kan inte riktigt rättfärdiga min besvikelse över att jag inte orkade mer. Jag ORKADE! Hela vägen runt. Trots att jag svor när de sista backarna kom. PEPP!!!

Nu ska jag vila. Jag har ont i rumpmusklerna faktiskt. *haha*

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack, singelmamman. Idag tycker jag själv att det var rätt korkat och står och väger mellan att aldrig mer tänka tanken att cykla så långt och att träna flr att göra det snabbare. *haha*

   Radera
 2. Du är så bra!!! Vilken power

  SvaraRadera
 3. Tack, maria. Jag känner mig inte så stark som du får det att låta. *haha* Men, jag kom runt. Det är ju fint så. ;)

  SvaraRadera