måndag 27 oktober 2014

Jag flyttar

Sakta men säkert flyttar jag till egen sajt. Egen adress.
Det är inte på långa vägar färdigt, jag har liksom inte tid att boa och dekorera just nu. Ffa inte tid att lära mig allt jag behöver kunna för att det ska bli bra och rätt och snyggt etc.

Men, jag är på väg. Tar lite i taget.
Jag kommer att dela bloggen med min systerdotter, Amanda, så mitt bloggande är bara en av kategorierna på sajten, som har fått Amandas bloggtitel som namn. Iaf initialt.

Mig hittar ni under kategori "Veronica - medelålders och tjockast på mitten"

Adressen är www.eade.se, i Wordpressappen hittar du mig/oss under namnet "Med fokus på puls"

Jag säger till när jag har flyttat för gott. :)

söndag 26 oktober 2014

Hälsenetjafs

Det har varit många steg framåt med hälsenan nu, trots att jag har varit lite halvdålig på rehabträningen här och där och då och då. 

Men, mitt tålamod tog slut i veckan och jag provade en träningsform som jag inte alls borde ha provat. Eller, jag hade visst kunnat köra, om jag bara hade låtit bli att göra de blandade småskutt som ingick i uppvärmningen. Om jag liksom bara hade stannat med fötterna på golvet, hade jag helt säkert varken haft ont eller blivit svagare.

Jag är tillbaka på stadiet halt och kan inte ens göra tio enbenslyft med kroppsvikt. Och planen var 20 lyft med 10 kg extravikt. Nu ligger jag ca 3-4 veckor efter plan.

För att jag är dum. Otålig. Envis.

*suck*

Om 10 veckor ska jag vara startklar. Om 10 veckor ska jag kunna jogga lätt. Imorgon ska jag träffa naprapat-Josefine. 
Jag tror att hon inte kommer att bli så där jätteglad. Men, jag får skylla mig själv.

Tillbaks till ritbordet typ.

Sur är jag. Ont gör det. Konsekvenser har dumheten. Var klok med dina krämpor. Jag håller på att läka 20 år av hälseneskador, det tar tid. Jag har tid, men lite dåligt med tålamod. Tydligen.

måndag 20 oktober 2014

GÖR! BARA GÖR'T!

Jag menar, hur svårt kan det VA'?!?
Att göra enligt plan.
Enligt MIN plan!

Jag har ju tydliga mål.
Jag tror att jag vet vad jag behöver göra för att uppfylla de målen.
Men, sinnesstämningen när målen bestämdes är liksom inte densamma idag.
Spelar det någon roll?
Japp.
Borde det spela någon roll? Njae... Eller?

Det handlar ju om mig. Och vad jag tycker att jag är värd. Men, också om att vara realistisk. Det är en sak att revidera planen för att anpassa målen efter kroppens status och ha realistiska förväntningar. Det är en annan att ge ipp, skita i det, lägga av, lägga ner.

Jag har jättesvårt att hitta motivation nog. Jag tror fortfarande att mina mål är rwalistiska, även om hälsenan spökar och jag har svårt att ta mig iväg till gymet (eller något annat träningspass alls) som planerat. Allt känns bättre med lite mindre, lite enklare just nu.

Om jag ändrar planen? Så att jag klarar av att följa den. Ett par veckor utan måsten. Bara träna för kul, inte med målen som primära anledning eller någon anledning alls faktiskt?!? 

Jag trot att det måste bli min reviderade plan. Ge knoppen en chans att bli glad.
För träningen GÖR mig ju GLAD! Efteråt! Men, jag vill ju känna mig glad även när jag GÅR DIT!

Så, nu vänder jag upp och ner på veckans plan och lägger upp en annan plan. En som jag kan följa den här veckan. Den som innehåller det jag har LUST att göra!

Jag ser fram emot promenader, plask i bassängen och ett eller annat pilatespass. Kanske en tur med cykeln i höstrusket? Vem vet vad som händer? Det enda som INTE får hända är att jag blir kvar i soffan.

<3


söndag 19 oktober 2014

Latmasken vinner

Just nu har jag en jättestor latmask i kroppen.
Jag tror att den kallas Höst och lever på regn, kyla och stress.
Den växer sig iaf större och starkare med de faktorerna på plats.

Igår vann den. Det blev en dag i sängen.
Med choklad.

Träningsvärken i benen, efter onsdagens benpass + 55 min spinningintervall, hade nästan lugnat sig och jag ställde in 90-minuterspasset för att köra i gymet istället, men... som sagt. Latmasken vann.

Jag behöver verkligen ett träningsprogram/-schema att följa. Ett som jag litar på ger mig den kondition, styrka och spänst jag strävar efter. Som kan lotsa mig genom faserna jag har framför mig. Som innehåller simning, cykling, löpning och styrka i rätt doser, på rätt sätt.
Alltså ett som jag inte har utformat sjölv.
För mig litar jag inte på. *haha*
Latmask.

lördag 18 oktober 2014

Kåt, glad och tacksam?

Inte jag inte! 

-MEDELÅLDERS! *haha*
För idag fick jag svaret på frågan jag inte har ställt mig förrän nu, varför jag har varit så arg, svullen, pilsk och sötsugen.

Mens. 

Vid helt fel tidpumkt.
Eller oväntat.
För kroppen, medelålderskroppen, den gör ju som den vill.

Och vips, är 1 kg borta.

Mysterierna haglar. ;)

Pöss

torsdag 16 oktober 2014

Guapa!

Lite förvånad blev jag idag, på väg tillbaka till kontoret efter lunch, när jag blev stoppad av en äldre herre, ganska liten och senig. Han satte fram armarna och utropade: "GUAPA!"

Han såg så glad ut, det måste ha varit något positivt, sade mitt sällskap.
Jag fattade ingenting, men insåg att jag var väldigt stel i mitt bemötande av mannen. Jag liksom bara gick vidare, det är inte jag, jag brukar ju vara glad och spontan och bubbla och prata med folk på stan.

Jag blev ledsen över mitt jag och det faktum att jag bar ignorerade den glade mannen.

Speciellt när jag nu har kollat upp vad guapa betyder. ❤️


tisdag 14 oktober 2014

Crawlkurs del 1 över

Jepp, nybörjarkursen är härmed avslutad.

Christian, simcoach, han med de galet snygga (vältränade) benen ni vet... Han har haft en ängels tålamod, tjatat på oss och serverat svar på våra frågor och feedback på våra övningsförsök med en lagom dos sarkasm. *s*

Jag, som trodde att jag aldrig skulle lära mig crawla för 7 veckor sedan, fick två tummar upp av ledaren mot slutet av sista simningen idag. Gissa om jag blev stolt!
Det spelar tydligen ingen roll att jag är 49 år, bekräftelse på att jag gör rätt känns härligt! :)Så, när jag lyssnar på Christian, slappnar av, sträcker ut, andas med rätt tajming och låter farten och huvudet skapa den där gropen i vattnet som gör det lättare att andas, då är det plötsligt rätt ROLIGT att crawla. För det som händer är att det inte känns som att jag tar i, men det går ändå fortare än när jag försöker så att jag blir helt blå i ansiktet.

25 meter var målet. 25 meter kan jag crawla, med rätt teknik, oftast.
Nu ska jag fortsätta öva och nästa vecka börjar fortsättningskurs 1.
Jajamensan, 8 veckor till i bassängen.
Fast nu på torsdagkvällar, med start 20.20.
Jag behöver iaf inte stressa hem från jobbet för att hinna. ;)

måndag 13 oktober 2014

Fjällturen 2015

För den som inte redan är helt och fullt övertygad om att jag har blivit skvatt galen (inte bara halvgalen), här kommer Fjällturen 58 km motion.

http://www.fjallturen.se/vara-lopp/58-km-motion/


Jag har inte anmält mig än. Men, jag antar att jag blir tvungen. Snart. Den ingår nämligen i en väldigt orättvis deal. Jag fick ned mig en polare på Lidingöloppet MTB mot att jag hänger med på det här mördarloppet.

Bara att bita i det sura.

Fast just här och nu, på väg hem från naprapaten som stoppat nålar i min vänstra vad och hälsena, känns det inte som att jag någonsin borde träna ever again!!! *hahaha*

Toaockupanten

Det är inte lätt att vara sambo.
Jag undrar hur han tänker när han ockuperar toaletten när jag är stressad och ska till jobbet och han är ledig och har hur mycket tid som helst?!?
Jag erkänner att det fanns små, små tankar om mord.
Morgnar är inte min bästa tid på dygnet.
Kan han ha missat det?

Hur svårt kan det vara att anlita en PT?

Jag bara undrar.
I juli kontaktade jag en som är inriktad på triathlon, för jag vill träna tillsammans med och få träningsprogram komponerade av en PT som förstår hur man får ihop tre grenar i en normal arbetsvecka. Inget svar. Inte ett knyst. Trots att företaget har ett kontaktformulär och jag använde det.
Jag är troligen inte en intressant kund. Nybörjarmotionär.
Men svara det då! 

Jag tog kontakt med min favvo-PT från 2011, beskrev situationen, fick svar att han gärna tränade tillsammans med mig (och kanske till och med kunde tänkas köra ett triathlon med mig) och att jag skulle ge honom förslag på datum och tider jag kunde ses så vi kunde göra en evaluering. Jag svarade. Se'n, knäpptyst.

I slutet av augusti blev jag medlem på Sats igen. Nytt koncept, PT Start, innebär att man får 2x45 min med PT i välkomstpaketet. PT:n ska kontakta mig enligt systemet, men jag varnades att systemet var nytt och att det kunde strula, så om jag inte har hört något efter 2 veckor gick det bra att säga till i receptionwn så skulle det ordna sig. Efter 5 veckor sade jag till i receptionen. Efter 1 vecka till har jag ff inte hört ifrån någon PT.

Hur svårt kan det va'?!?

Eller är det ett tecken?

Jag kanske borde ligga i soffan och äta praliner istället... ;)

söndag 12 oktober 2014

Halvmaraton i april 2015?

Folk i min omgivning verkar inte ha fattat hur dödligt tråkigt jag tycker det är att springa. Varför skulle jag vilja springa i över två mil liksom? Det KUNDE ju motivera mig att träna så att jag blir snabb och blir av med eländet på kort tid, men jag förstår liksom inte ens vitsen med att BÖRJA! 

En vän har nu föreslagit att vi ska springa Women's health halvmaraton i april nästa år. Jag som inte ens kan springa till bussen idag. (Hälsenan har ff löpförbud)

http://www.whhm.se

Min första tanke var, nej.
Min andra tanke var också nej.
Så var jag tvungen att gå in på loppets hemsida och kolla vad det är för något jippo. Ett tjejlopp. Inte ett tjejlopp till tänkte jag då.

Se'n läste jag lite på hemsidan (min dumma jävel) och hittade deras träningsservice, som drar igång redan 26 oktober i år, men sedan stod det att man ska klara milen på 70 min för att klara av träningen. Jag slapp.
Fast läste man vidare, heeeela vägen mot slutet, står det att de har rehabhjälpbför skadade löpare, träningspass som är anpassade för att hjälpa till att komma igen.
Vilken tur att jag inte är löpare.
*haha*

http://www.tsmrunning.se/start/content.cfm?Sec_ID=5034

Så, här sitter jag nu och funderar på om jag inte ska anta utmaningen ändå...

Fast jag ska cykla 6 mil på mtb helgen efter och är inte så säker på att en halvmara är den ultimata uppladdningen.

Men, om jag nu skulle bli lite, lite dummare i huvudet de närmaste dagarna; är det någon som hänger på?

lördag 11 oktober 2014

I spinningsalen!

Som sagt, jag klev upp ur sängen imorse och tog mig till gymet för ett spinningpass. Det var tungt, jag har ingen lust att träna just nu. Men, jag ska hitta motivationen igen. Jag har en del att träna för, liksom. *haha*

90 minuter. Pulsintervall. Så här såg det ut:


Och pulsprofilen:


Topparna ligger mellan 90 och 93 % av maxpuls, i intervallen var det kanske 30 s varje tillfälle, men i avslutande stigningen låg jag på 90+ i 5 minuter. Hyfsat jobbigt faktiskt. 💦 Jag är lika glad varje gång jag genomför de här långpassen. 

14 kg till målvikt. Det krävs en del tröning för det, fast i ärlighetens namn hänger just vikten mer på valet av det jag stoppar in i kakhålet. Både vad, när och hur mycket.

När vi pratar träning är det så här det är tänkt:
Från och med nu och fram till nyår - fortsätta bygga kondition, styrka och rörlighet och förbereda kroppen för triathlonträningen efter nyår.

Stärka hälsenan så att den klarar löpträning från och med januari 2015.

Jobba bort obalansen i högersidan, så att jag slipper bråka med mina triggerpunkter, det gör förbannat ont!

Hitta en PT som kan hjälpa mig hela vägen.

2015
Januari - börja träningen med fokus på triathlongrenarna (simma, cykla, springa)

Mars - Playitas med bloggflikkorna (du!) då ska jag ha nått målvikt!

Maj - Lidingöloppet MTB

Juli - #%€$£ Fjällturen

Augusti - Stockholm Vattenfall Triathlon, sprintdistans

Skärpning!

På flera plan. :)

Jag har hängt så mycket på Viktväktarnas forum det senaste halvåret och mer elller mindre varit nöjd med det. Jag har haft (och har ff) ett stort fokus på min viktminskning och det har liksom känts skönt att ha alla viktväktare som stöd i mina våndor.
Men, jag är glad att du är kvar och läser det jag lyckas klämma ur mig här på bloggen.

Jag lovar nu bättring.
Vikten har stått still sedan i juli = 3 månader. Noll motivation att välja bort godsaker, noll motivation att hetsa.
Nu är det dags att ta resterande kilon från medelålderskroppen. Om jag ska klara målvikt till februari och få gå coachutbildningen. Det är en bättring.

Nästa bättring är här. På bloggen. Fler inlägg. Fast det blir mer fokus på träning, hälsa och må bra med mig. Min resa. Mindre personlig censur.

Och så blir det bättring på träningsfronten! Mer målmedvetet, mindre slarv och hoppa över för att jag inte orkar eller har lust. Vem fan har lust jämt liksom? Det är sällan man mår såligt efteråt, så temat blir nu: Bara gör't!

Det gjorde jag imorse. Till slut. Fast sängen var varm och skön och jag gärna hade legat kvar. ;) Det blev ett 90-minuters intervallpass med pulsklocka. På spinningcykel.

Heja mig!